BEL MAIL WHATSAPP

TPMS informatie

Verplichting TPMS Sensoren

De verplichting geldt voor nieuwe modellen die sinds 1 november 2012 een typegoedkeuring krijgen. Sinds november 2014 moeten alle nieuwe auto’s over het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) beschikken. Sinds januari 2015 wordt een voertuig afgekeurd als het TPMS systeem niet werkt, indien van toepassing.

Dit op basis van de Europese norm 2010/48EC.

Het systeem moet de bestuurder waarschuwen als de spanning in één of meerdere banden meer dan 20% onder de vereiste spanning komt.

MaxiTPMS

Het MaxiTPMS systeem werkt met druksensoren die in de band worden aangebracht, het voordeel hiervan is dat ze kunnen worden geprogrammeerd, en zodoende kunnen worden ingelezen bij elke auto die TPMS in de boordcomputer heeft.

Deze universele multi sensoren (MX-Sensor en Uni-Sensor) hebben een hoge dekkingsgraad. Dit betekent dat er naast de OE sensorventielen ook een mogelijkheid bestaat om een universeel ventiel toe te passen. Door een gunstige prijsstelling ontstaat er een kostenbesparing voor u als Automobilist.

Een bijkomend voordeel heeft u tijdens de bandenwissel. Zowel de zomerset als de winterset kan worden ingelezen op het de Sensor Aid. Op deze manier hoeven de TPMS Sensoren tijdens de setwissel niet te worden omgewisseld. Hierdoor heeft u minder kans op het beschadigen van u TPMS systeem. Tevens zal de wissel minder tijd in beslag nemen.

Bert de Leeuw beschikt over deze uitleesapparatuur en sensoren zijn op voorraad.