BEL MAIL WHATSAPP

Airco

Laat je airco regelmatig controleren

De airco is het gehele jaar van nut. Er zijn daardoor meerdere redenen om je airco goed te laten functioneren. Zomers is er natuurlijk de koelfunctie maar in natte, koude periodes bewijst de airco zijn nut door het drooghouden van het interieur en daarmee ook het drooghouden van je ramen. Droge ramen verbeteren het zicht en daarmee ook de veiligheid. Een andere reden is de gezondheid. Micro-organismen verplaatsen zich door luchtventilatiesysteem en interieur. Mocht je daar gevoelig voor zijn kun je reacties krijgen als niezen, hoesten of tranende ogen. Op lange termijn is dat niet wenselijk.

Om te zorgen dat je airco goed blijft werken kun je een aantal zaken doen.

Het koudemiddel regelmatig aanvullen. Een airco die droogloopt gaat stuk. Een slecht werkende airco verhoogt ook nog eens je brandstofverbruik. Laat ook regelmatig de filters vervangen.

Het maakt niet uit of je de airco veel of weinig gebruikt. Regelmatig onderhoud is noodzakelijk om te voorkomen dat je airco kapot gaat. Reparatie of vervanging is een dure aangelegenheid, wees er op tijd bij.

Bij Bert de Leeuw bent u op het juiste adres voor onderhoud aan uw aircosysteem.

We beschikken over de OK Clima Advance Dual vulmachine. Deze is geschikt voor het gebruik van twee gassen, R134A en HFO1234YF.

Met deze machine kunnen alle oudere, nieuwe en hybride auto’s onderhouden worden en tevens is er een mogelijkheid om met formeergas het airco systeem af te persen om lekkage op te sporen.